Broddetorp – Mitt i Tranriket
Header

Bygdebladet vecka 15

maj 18th, 2020 | Posted by Anna Lund in Bygdebladet

Tid att hjälpas åt

Det är en omvälvande tid nu och mycket är annorlunda jämfört med hur det brukar vara. I en tid av otrygghet finns det ändå en stor trygghet i att bo i en bygd som vår – där det är nära mellan människor, även om vi förstås håller lämpligt avstånd. För nu mer än någonsin behöver vi finnas till för varandra. Det kan handla om att hjälpa den som behöver hålla sig från platser där man utsätts för smitta eller riskerar att smitta andra att få hem vardagliga förnöd­enheter, apoteksvaror och annat. Helt vanlig medmänsklighet och det finns det mycket av här i vår bygd! Sträck ut en hand genom att erbjuda din hjälp om du vet någon som du tror behöver det!

Med allt som händer nu blir det tydligt att vi måste uppvärdera våra lokala verksamheter. Vi har alla möjligheter att samordna och att leva i ett nära och hållbart kretslopp. Att våra bönder, lokala matproducenter, lokalt producerad sol­el, träflis och ved och andra lokala verksamheter är otroligt viktiga för oss är tydligare än någonsin. Att självhushålla, att byta tjänster och saker är också strategier som känns viktigare än någonsin. Det är tid att odla nu!

Vår butik Tranan är central för oss i bygden. Vi kan skatta oss lyckliga som har en egen matbutik! Utan trängsel men med försiktighetsåtgärder vidtagna. Du vet väl att man kan ringa till Tranan, beställa och få hemkört!? Cesarstugan levererar kalla matlådor (råvaror från lokala producenter) och surdegsbröd onsdagar, torsdagar och lördagar, i Brod­detorp hämtning vid skolan kl 9.40.

Var försiktiga och ansvarsfulla i coronatider – och hjälp varandra!

Lotta & Birgitta, Bygdebladsredaktionen

Årets Broddetorpare 2019

Vid Intresseföreningens årsmöte korades familjen Skaar i Bosgården till Årets Broddetorpare.

Motiveringen lyder:

Familjen Skaar utnämns till Årets Broddetorpare av en mängd olika skäl. Naturvård med betande djur, skapande av en våtmark, boende och attraktioner för turister, skapande av en konferensanläggning med skjutbiograf, skapande av ett gym med nära till träningsmöjligheter samt för sin stängselfirma. Bosgården har många ben att stå på, vilket nog är nödvändigt på landsbygden. Sist men inte minst:
Familjen Skaar har på kort tid visat en stark framåtanda och drivkraft samt ett nytänkande. Hela familjen förmedlar en positiv anda där skrattet aldrig är långt borta.” 
Bygdebladets redaktion hurrar och gratulerar familjen Skaar!

Intresseföreningens nya styrelse
Vid årsmötet valdes följande personer till ny styrelse: Ordförande Lena Sjödahl, sekreterare Anna Eriksson, kassör Ulla Falk, övriga ledamöter Börje Svensson, Roger Sjödahl och Amanda Sundberg. Suppleanter: Björn Peters, Fia Liljeblad, Anders Hagman, Eva Falemo och Hanna Löwing

Inställt - i coronatid
Finessen med livet på landet: Studiebesök hönshus 23 april.
                      Sätuna Bygdegårdsförening och Intresseföreningen 
Sätuna Bygdegård: Valborgsmässofirandet 30 april.  /Sätuna Bygdegårdsförening

Plantmarknad

Årets plantmarknad utanför butiken Tranan kommer att anordnas lördagen den 9 maj kl 10 -13.

Vi kommer att vidta försiktighetsåtgärder mot smittspridning och uppmanar våra beökare att göra detsamma. Tomater och andra plantor säljs. Vill du delta med dina plantor, eller annat, så hör gärna av dig Birgitta Hedström, så fixar vi bord. Odlarföreningen Små Frön /Miljökommittén

KomILand

Projektet ligger på is tills vidare p.g.a. coronasituationen och olika fördröjningar.

Naturum Hornborgasjön
Naturum är stängt tills vidare. För aktuell information se www.hornborga.com. 
Café Doppingen håller dock öppet, med vidtagande av försiktighetsåtgärder mot smittspridning.

Påskrundan
De flesta utställningsplatserna är öppna och har anpassat sin verksamhet efter rådande omständigheter. För närmare information se varje utställares hemsida.

Bolums Missionshus

Fredag 10 april (Långfredagen) kl 10. Gudstjänst (utan nattvard). Jonas Björck
Lördag 18 april kl 19. Vårhögtid. Inställt!
Måndag 20 april kl 18 UV-Scouts familjekväll Märkestagning, servering mm. Jonas Björck m fl. Familjekvällen kommer att hållas utomhus!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.