Broddetorp – Mitt i Tranriket
Header

Bygdebladet vecka 18

april 28th, 2014 | Posted by Anna Lund in Bygdebladet

Valborgsfirande

Valborgsmässoeld vid Heljesgården, vid solens nedgång. Körsång. Välkomna!

Cykeltävling Broddetorp 1 maj

Torsdagen den 1 maj kommer Falköpings CK arrangera en cykeltävling med start och mål i centrala Broddetorp. Tävlingen omfattar nybörjarklass – elitklass. Nybörjare är för barn upp till 10år. Har man bara en cykel och HJÄLM kan man anmäla sig samma dag vid tävlingsområdet.  Barnen kör 1 km med start vid ICA Tranan. Start kl 9.00. Alla är välkomna att vara med. Naturligtvis hoppas vi att intresse finns att se tävlingsklasserna tävla . Trafiken runt omkring Broddetorp kommer att påverkas lite den här dagen, vägarna som cyklisterna tävlar på kommer att vara enkelriktade. Vi hoppas att detta inte ställer till stora problem för er, utan att ni kommer få en rolig och intressant dag i cykelns anda! Banan och mer information kommer att sättas upp på ICA Tranans anslagstavla och via era brevlådor.

Vårmarknad vid ICA Tranan

Lördagen 3 maj är det dags för vårmarknad vid ICA Tranan kl 10-14. Tält med många knallar!

Representanter för Broddetorps Intresseförening kommer att finnas på plats. För dig som är nyinflyttad och inte har fått kontakt: du kan vid detta tillfälle hämta välkomst-presentkort ICA Tranan. Mobilsamåkning Broddetorp kommer också att finnas på plats med bl.a. maj månads tävling.

Mobilsamåk och vinn fina priser!

Under perioden 3 maj-31 maj lottas fin vinst ut bland månadens mobilsamåkare. Du kan också bli Månadens rookie genom att vara den som ökar sin mobilsamåkning mest under maj.

Lyckoruset 2014

Lördagen den 3 maj är det åter dags för Lyckoruset i Broddetorp, 5 kilometer för damer. Ta det i din egen takt och stil! Fina priser och härlig återhämtningsfika. Start kl 11.00 vid sporthallen Broddetorp.

Läs mer på www5.idrottonline.se/BroddetorpsGOIF eller på vår affisch. /Broddetorps GoIF

Plantmarknad vid ICA Tranan

Lördagen 10 maj kl 10-13 är det plantmarknad utanför ICA Tranan. Fina ”nyttoplantor” för årets plantering, liksom fröer, och fina perenna trädgårdsväxter. /Miljökommittén

Naturpasset

Nu i sommar blir det återigen möjligt att leta kontroller uppe på Brunnhemsberget. Letar Du upp 32 av 40 kontrollpunkter så får Du vara med och tävla om en semestervecka i Orsa Gtönklitt mm.

Karta, startkort, informationsblad mm kan köpas på ICA Tranan, pris 60:-. Vi har hela sommaren på oss och avslutning äger rum den 12 oktober i Segerstads församlingshem. Ta med fikakorgen och njut av den underbara naturen med kulturella inslag uppe på vårt berg.  Lämplig startpunkt för oss broddetorpare är Ruskela källa. Närmaste kontroll (nr 30) ligger bara ca 100 m från källan.

Välkommen ut i skogen!  /IK Albion

Falans bakeri på Sätuna Bygdegård 

Den 3 maj klockan 15.00 kommer Maria Gustavsson som byggt upp och driver Falans Bakeri i Falköping till Sätuna Bygdegård. Hon berättar då om varför hon som förskollärare och rektor byter bana och öppnar ett bageri. Hon har inriktning på surdegsbröd och långjäst bröd. Maria har börjat leverera bröd till ICA Tranan. Det blir fika med Marias bröd. Dessutom blir det försäljning av detta jättegoda bröd. Välkomna! /Bygdegårdsföreningen

Tipspromenader vid Sätuna Bygdegård

Söndagarna 4/5, 11/5, 18/5 och 25/5, kl 10-12. Hjärtligt välkomna!

Eloge!

Ett stort tack till Kristoffer Willebrand och Simon Fogelqvist som under våren busat med våra barn!

Löfwings

Valborgsmässoafton. Välkomna till vårinspirerad buffé från kl 18. Valborgsbrasa kl 20 med vårtal av Mats Löwing samt sång. Efter brasan fortsättning på Löfwings.

Bostad sökes

Hej! Jag är en lugn skötsam kvinna på 29 år som söker hyra bostad i Broddetorpstrakten. Arbetar sedan lång tid i bygden och har fattat starkt tycke för den. Hornborgasjön i sikte är ett önskemål, men inget måste. Är rök- och djurfri och har fast inkomst. Hör av dig till 070-2523491, Elin Fredriksson

Bolums Missionshus

Söndag 25 maj kl 18.00. Cafékväll ” Johnny, Elvis and Southern Gospel”.  Ett musikprogram i ord och ton med Björn Hald

Söndag 8 juni kl 15.00. Friluftsgudstjänst på Toltan, Broddetorp. Björn Hald, kaffekorg

 

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.