Broddetorp – Mitt i Tranriket
Header

Bygdebladet vecka 21 2016

maj 24th, 2016 | Posted by Anna Lund in Bygdebladet

Naturpasset

Nu är de 40 kontrollerna uppe på Brunnhemsberget utsatta och väntar på att bli funna. I år är det idrottsföreningen Albion i Stenstorp som ensam står som arrangör.  Karta, informationsblad och startkort kan köpas i vår affär Tranan  och hos Blomsterfröjd i Stenstorp. Hela sommaren har man på sig.  Avslutning kommer att äga rum i Församlingshemmet i Segerstad den 2 oktober kl 15.00 med fika och utlottning av priser.

Senast den 23 september skall startkortet vara ifyllt  och sänt/lämnats till klubben. Se vidare informationsbladet.

OBS! Det räcker om Du har ifyllt 32 av de 40 kontrollerna.

LYCKA TILL!

Badplatsen Bjärsjön 

En  badsommar ligger framför  oss. Skötseln av vår badplats delas även i år mellan Intresseföreningen och BGoiF. Den viktigaste skötseln är dock att vi som gästar badplatsen  visar hänsyn till de närboende och den unika naturen genom att följa de regler som finns uppsatta.

För dig som inte är  medlem i Intresseföreningen finns inbetalningskort på Tranan, eller kika på bygdens hemsida www.broddetorp.se, rubriken ”Bli medlem”.

/Anders Hagman, ordförande Intresseföreningen

Utflykt till Bjälluma nabbe

Bjälluma nabbe är ett välkänt landmärke på Sydbillingen, beläget 264 m över havet. Nabben är en gräsbevuxen platå uppe på berget ovanför Bjällum.  Dit går i år Miljökommitténs försommarutflykt. Ta på grova skor eftersom delar av stigningen är rätt oländlig och ta med matsäck.

Lördagen den 18 juni, samling vid Tranan för samcykling kl 10.00. Annars samling vid Bjällums kalkbruk, busshållplatsen ca 10.20.

Välkommen på en trevlig och intressant utflykt!

Miljökommittén

EM-Pub i Sätuna Bygdegård

Välkomna till en kväll helt i fotbollens tecken!

Vi visar inte bara Italien-Sverige kl.15, utan även Tjeckien-Kroatien kl.18 och Spanien-Turkiet kl.21.

Bygdegården står redo från kl.14.30, så hjärtligt välkomna, ta med vänner och bekanta, så gör vi detta till en toppenkväll med fotbollen i fokus.

Sätuna Bygdegårdsförening

BGoIF får ny ordförande

Ordförandebyte vid årsmöte i GoIF, där Johani Karonen ersätter avgående Kristoffer Willebrand. Även byte av kassör där Csabi Urban ersätter Janne Kickert.

Nya styrelsen som förljer: Johani Karonen, Csabi Urban, Hanna Thorsson, Elisabeth Wahlander, Fredric Paulsson och Fredrika Sundberg. Suppleanter: Simon Fogelqvist, Tommy Andersson, Janne Kickert och Kent Andersson.

En sommarhälsning från Bygdebladet: Bygdebladet önskar alla en fin sommar! Passa på att bada, cykla och vandra och njuta av vår sköna bygd!

Tempo Tranan Broddetorp

Öppettider: Måndag-fredag 9.00 – 19.00

Lördag-söndag 10.00 – 17.00

Fiskbilens tider är onsdagar 14.25-14.45.

Du vet väl att du kan beställa och hämta tårtor och smörgåstårtor från Mössebergsbagaren på Tranan?

Välkomna!

Löfwings

Öppettider i sommar:

Juni: lördag-söndag 11-17, 6 juni 11-17. Juli: torsdag-söndag 11-17, semesterstängt 25/7-3/8. Augusti: Lördag-söndag 11-17, semesterstängt 15/8-21/8.

Välkomna!

Bolums Missionshus

Söndagen den 5 juni kl 15.00. Friluftsgudstjänst hos familjen Eskilsson Toltan Broddetorp, medverkan av Arne Henrysson Gnosjö, tidigare pastor i församlingen. Medtag fikakorg.

Söndagen den 3 juli kl 11.00. Avslutningsgudstjänst på scoutlägret LJUSET 2016 på Långserums Fritidsgård med ca 400 scouter varav några från Bolums UV-Scoutkår

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.