Broddetorp – Mitt i Tranriket
Header

Bygdebladet vecka 23 2020

juni 5th, 2020 | Posted by Anna Lund in Bygdebladet

Trafiken i Broddetorp

En nyinflyttad Broddetorpsbo skrev till Bygdebladet. Hon reagerar på att lastbilar, traktorer och bilar kör för fort i samhället.

Som Broddetorpsbo får jag hålla med henne. Själv har jag bott här länge och jag ser att situationen blivit betydligt bättre sedan hastighetsgränsen sänkts till 40 km. Och det verkar också som att trafikanter blivit mognare och mer medvetna.

Men ändå ses (och upplevs!) många fordon som forsar fram i en hastighet betydligt över hastighetsgränsen, särskilt på genomfartsleden Falköpingsvägen.

Så detta är en uppmaning till oss alla i Broddetorpsbygden: Låt oss se till att vi håller oss under hastighetsgränsen. Och att vi gör vår by och bygd till en trivsam och trygg plats för våra boende, våra cyklister, våra fotgängare och inte minst för våra barn. För det är väl så vi vill ha det?

Birgitta Hedström, red. Bygdebladet

KomiLand och elminibussen

KomiLand – projektet för hållbara transporter på landsbygden – pausades ju tidigare i våras p.g.a. förseningar i projektet och därefter av coronan.

Nu planerar man att KomiLand startas i slutet av augusti då KomiLand-appen ska vara färdig. Appen kommer att innehålla många resetjänster, Se vidare på KomiLands facebook-sida, där nu en introduktionsfilm finns.

KomiLand-projektet har förlängts t.o.m våren 2021.

Byabussen – KomiLands fina elminibuss – har funnits på plats vid laddningsstationen vid Tranan rätt länge nu men det har inte gått att boka den. Projektledningen ber om vårt tålamod. Följande är i alla fall bestämt: Minibussen kommer att kunna användas gratis (helt gratis alltså) under sommarmånaderna fram till den tidpunkt då KomiLand drar igång på riktigt. Antal timmar man maximalt kan boka vid ett och samma tillfälle är 10 timmar.

När det blir dags att börja boka och använda minibussen – det kommer arbetsgruppen att informera om via lämpliga kanaler.

Arbetsgruppen för KomiLand, Broddetorpsortens intresseförening

Cykelvägar Broddetorp

Kommunstyrelsen har beslutat att säga upp medfinansieringsavtalet för den planerade cykelvägen genom Broddetorp. Anledningen är avsevärt förhöjda projekteringskostnader.

Intresseföreningen och Cykelgruppen kommer att fortsätta att driva frågan om cykel-och gångväg söderut mot Hornborga bro och norrut mot Bolums by. Säker väg för cyklister och forgängare till och från Broddetorp är nödvändig. Allra störst är behovet att skolbarnen tryggt ska kunna ta sig till och från skolan.

En dialog är planerad med Falköpings Kommun.

Cykelgruppen och Intresseföreningen

Naturum Hornborgasjön

V 23, måndag till fredag, livesänds fågelsång från fem platser i naturreservatet kl 7 på Naturum Hornborgasjöns Facebook-sida.

Fredag 5 juni kl 22. Nattsångare, guidning, föranmälan krävs

Lördag 6 juni kl 11. Skådarskola för barn

Café Doppingen. Öppet fredag till söndag kl 11-17

Information från BGoIF

Triathlon äe planerad till 8 augusti men är inte officiellt utlagd ännu för inbjudan/anmälan. Detta till följd av Covid -19. Intresserade kan följa informationen på hemsidan https://idrottonline.se/BroddetorpsGOIF.

Löfwings

Arbetet med Löfwings konstpark har påbörjats. Njut av Görans konst i det fria.

Sommarutställning med temat Vandring. Från 20/6 till 30/8.

Målarkurs 3-5/7.

Grillkväll 4/7 och 25/7.

Öppettider sommar: Onsdag till söndag 10-17.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.