Broddetorp – Mitt i Tranriket
Header

Bygdebladet vecka 24 2013

juni 12th, 2013 | Posted by Anna Lund in Bygdebladet

 

Naturvandring Tovaberget

Ett av våra mindre västgötaberg är Tovaberget, beläget strax norr om Brunnhemsberget. Tovabergets västsida är ett naturreservat med en hög diabasbrant, under diabasen ett lager av lerskiffer med inslag av kalk med rika jordar. Vegetationen är örtrik och vid bäckar och sumpskog finns en rik mossflora. Det kalkhaltiga vattnet som sipprar fram har skapat tre extremrikkärr med bl.a. orkidéer. 

Följ med på en vandring i naturreservatet tisdagen 18 juni under kunnig ledning av biolog Heidi Paltto. Ta på stövlar och ta med matsäck. Samling för samåkning vid ICA Tranan kl 18.00. Välkomna!

                                                                                                 Miljökommittén                                                                                                         

Börja helgen med en lugn stund

Varför inte börja helgen med en stunds lugn och eftertanke? Varje lördag kl 18.00 är det helgmålsbön under enkla former i Broddetorps kyrka. Den håller på en kvart och leds av Broddetorpsbor som turas om att hålla i samlingen. Programmet är opretentiöst och innehåller tankar för helgen, inramad med musik, oftast i inspelad form. Helgmålsbönen hålls i rummet under läktaren som är intimt och passar bra för ändamålet. Välkommen att vara med när klockorna ringer på lördag.

Tack för ett lyckat Lyckorus! 

Tack till alla som hjälpte till att göra Lyckoruset till ett kul och peppande lopp: deltagare, funktionärer och ”påhejare” längs vägen! Stort grattis till ettan Rose-Marie Thuresson, Falköping (23,55), tvåan Johanna Arvidsson, Norra Lundby (26,50) och trean Lena Linder, Skövde (26,58). Bra jobbat! /BGoIF                                                                                       

 

Broddetorps Triathlon

Lördagen 10 augusti. Samling/ombyte kl. 9.30 – 10.15 i Broddetorps Idrottshall. Genomgång kl.10.15.

Tävla individuellt eller i lag

 

Lång bana: simning 300 m, löpning 8,3 km (varierande terräng) och cykling 22 km (2 varv, underlag asfalt). OBS hjälm obligatoriskt.

Klasser: herrklass, damklass. Start kl. 11.00 Bjärsjön (samåkning).

Alternativ bana (individuell och lag): Simning 150 m, löpning 8,3 km eller 4,4 + 3,9 km (varierande terräng), cykling 11 km (1 varv, underlag asfalt). OBS hjälm obligatoriskt. Start: kl.11.00 Bjärsjön (samåkning). Bilda lag! T ex familjen, föreningen, företaget, skolklassen mm. Laget består av upp till 4 deltagare – simning en person – löpning en eller två personer (växling sker då efter 4,4 km vid vätskekontroll) – cykel en person.  

Priser: Priser utlottas bland samtliga deltagare och alla som fullföljer får minnesmedalj. Pokal till de tre första på lång bana i klass dam och herr. Vandringspokal för segrare på Alternativ bana.

Tidtagning: SPORT ident  (medtag gärna löparbricka Si-card 5, Si-card 6).                           

Anmälan före den 28 juli: Startavgift 150 kr, ungdom (20 år) 50 kr samt lag 300 kr.

Senare eller direktanmälan: Startavgift 200 kr (gäller inte ungdom), lag 350 kr.

Anmälan: Via bankgiro 5707-6358.  Märk Triathlon och vad du önskar delta i. Eller och vid frågor Kent Andersson 070-2217544, Janne Kickert 073-9946866 /0500-491445 eller Eva Westin 076-2677420/0500-491349. Välkomna!

Arrangör: Broddetorps GoIF. Deltagande sker på egen risk. www5.idrottonline.se/BroddetorpsGOIF/

 

Broddetorps bygdefest

Lördagen den 21 september är det dags för Broddetorps bygdefest, en skördefest för och av bygden, 

kl 14-01 ca. Mat, musik, pub med många andra inslag. Bygdefesten avslutar skördemarknaden Lilla Mekelsmäss utanför ICA Tranan. Arrangörer är Miljökommittén/Intresseföreningen tillsammans med bygdens föreningar. Boka dagen/kvällen i din almanacka!

 

Mobilsamåkning i Broddetorp

Bygdebornas önskemål om sträckor och hållplatser är nu inskickade till Mobilsamåkning i Tolg för inläggning i vårt samåkningssystem. Mobilsamåkning i Broddetorp kommer att lanseras på Broddetorps bygdefest 21 september. Då kommer att ges möjlighet att få hjälp att registrera sig i systemet.

Projektgruppen önskar lägga in ett motto som undertext till logon Mobilsamåkning i Broddetorp. Skicka ditt förslag, max 35 tecken, till Birgitta Hedström, e-post hedstrom@artech.se, senast midsommarafton 21/6.  Har du ytterligare önskemål om sträckor/hållplatser? Maila ovanstående!

 

Var finns en liten stuga ledig?

i Sätuna med omnejd, som jag kan få hyra året runt? Nu bor jag i Falköping sen två och ett halvt år tillbaka men vill hellre gräva i jorden och ha höns omkring mig.

Att jag flyttade från Göteborg till Falköping beror bland annat på att min son med sin fru och deras två små döttrar behövde lite hjälp med barnen, och annat som de håller på med. Men jag längtade också bort från storstadens larm och stress. 

När jag är på Nästegården (där de bor) och ger mig ut i omgivningarna och ser allt det vackra omkring mig, känner jag att det är här jag vill bo resten av mitt liv. Därför vänder jag mig till dig med min fråga, och hoppas på det bästa. Marie-Louise (Maja) Carlberg, mobil: 0732-680348.

Sommarkurs i keramik

19-21 juli i Annas keramikstudio vid Bolum Horisont. Fredag kl 17-20, lördag-söndag  kl 10-15, glasering 25 augusti kl 10-13. Priset för kursen: 1900 kr. Material och bränning ingår. Anmälan till mosaik@annawennerstrand.se eller tel 070-493 51 16.  Hemsida: www.annawennerstrand.se.

 

Bolums Missionshus

Söndagen 30 juni kl 11.00.  Avslutningsgudstjänst på UV- scoutlägret GRUVAN i Hjulshult, Gnosjö.

Söndagen 25 augusti kl 15.00. Sångstund vid Sveas café. Björn Hald

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.