Broddetorp – Mitt i Tranriket
Header

Bygdebladet vecka 32 2020

augusti 11th, 2020 | Posted by Anna Lund in Bygdebladet

Broddetorps Triathlon
Triathlon inställt i år på grund av coronapandemin.

Sätuna Bygdegård
Coronapandemin vänder upp och ned på det mesta nu för tiden. Även programmet i Bygdegården.
Det kommer inget Sätunablad med program för hösten i Sätuna Akademi. Det blir sannolikt inga träffar. Tillåter pandemin att vi träffas, annonseras det gång för gång i Bygdebladet.
Vi får hoppas på våren 2021. Det låter ju mycket avlägset, men….

Sätuna Bygdegårdförening/ Mailyn Hagman

Naturum Hornborgasjön
Augusti
Naturum öppet dagligen 10-17. Låna äventyrsväskan, full med uppdrag, tips och utforskningsmaterial för alla åldrar; guiden hjälper er att komma igång. Eller för den som gillar både natur och klurigheter, bli naturdetektiv; ny gåta varje vecka.

Program:
Söndag 23 augusti kl 14. Ekornavllens mystiska gravar. Arkeolog Egil Josefsson reder ut tidsåldrar, trosföreställningar och gravtyper. Ta med fika. Samling Ekornavallen. Föranmälan.

Lördag 29 augusti kl 21. Guidning – fladdermöss. Vi följer Petter Bohman, fladdermusexpert, ut på en mörkervandring och får förhoppningsvis både höra dem och se svarta vingar svischa genom natten. Ta gärna med ficklampa. Samling Doppingen, Föranmälan.

Café Doppingen öppet onsdag-fredag kl 11-16, lördag-söndag 11-17 (fram till skolstart).

Kl 12: Natur till lunch. Bygg upp aptiten med historia och natur. En guidning på ca 20-30 minuter. Börjar på Naturum och avslutas på Doppingen, lagom till lunch för den som vill.

Lilla Mekelsmäss
Skördemarknaden vid butiken Tranan kommer att hållas lördagen den 12 september kl 10 – 13.

Vid skördemarknaden kommer fler aktiviteter att ske, programmet håller på att skapas. Klart är att det blir energi- och klimatrådgivning med Thomas Skagenborg från Falköpings kommun. Mer info i nästa bygdeblad. Vill du ha bord vid skördemarknaden, kontakta Birgitta Hedström.

Miljökommittén och Odlarföreningen Små Frön

Löfwings
Utomhusutställning på temat vandring.
En utställning med konsthantverk på temat vandring. Vandring över tid, gränser och vidder. Nomader, munkar, djur – alla på vandring. Mycket på utställningen är inspirerat av urbefolkningar på norra halvklotet som Ingvor Ljung och Anders Björklund i många år arbetat med. De har besökt Inuiter på Grönland, Khantys i Sibirien, Samer i Sverige och andra nomader. Vildmark och vidder är ett återkommande tema. Deras hantverk är i trä, skinn, horn, näver, vadmal och ull allt med anknytning till vandring.

Information: Tel 0500-49 14 03, e-post: info@löfwings.se.

Bolums Missionshus
Söndag 30 augusti kl 15.00. Drive-in-gudstjänst vid Sveas Café. Jonas Björck m.fl. Möjlighet att lyssna från bilen. Fikakorg medtages.
Måndag 7 september kl 18.00. Terminsstart för UV-scout. Välkommen från årskurs 2 och uppåt.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.