Broddetorp – Mitt i Tranriket
Header

Bygdebladet vecka 36 2019

september 4th, 2019 | Posted by Anna Lund in Bygdebladet

Hedersbroddetorpare!
Intresseföreningen har utsett Hans Gustavsson till hedersmedborgare i Broddetorp. Motivering: Hans tog för ca 25 år sedan initiativ till Triathlon-tävlingen i Broddetorp. Att den årliga Triathlon-tävlingen utvecklas, lever och frodas det får vi prov på varje år. Diplomutdelningen skedde vid årets Triathlon. Tack Hans för ditt initiativ och stort grattis!

Natursnokarna i Broddetorp
Nu har Natursnokarna dragit igång höstens aktiviteter. Nästa tillfälle äger rum söndag 8 september kl 10, Bingo i naturskog och produktionsskog, vem bor var? Därefter 21 september kl 10, Sorkar, möss och näbbmöss. För mer info, se FB-gruppen Natursnokarna i Broddetorp.

Städning vid Tranan
Intresseföreningen inbjuder till deltagande i städning av utemiljön vid vår butik Tranan. Lördagen 14 september kl 10-12. Fika och annan trevlighet bjuds. Välkomna!

Cykeldag för hela familjen
En dag i cykeln tecken! Lördagen 14 september kl 14-17. Start och mål vid Tranan. Lång bana, kort bana och kanske knattebana i samhället. Se affischer för mer info. Frågetävling och vätskekontroller längs banorna. Fika vid Tranan. Alla åldrar välkomna! / Miljökommittén

Lilla Mekelsmäss – skördemarknad vid Tranan
Lördag 21 september kl 10-13. Försäljning av grönsaker och andra produkter. Var med och bygg ett konstverk av årets grönsaker, frukt och blommor! Vi vill bli fler som säljer. Delta med dina grönsaker, frukt, plantor, honung, sylt… Barnen kan ha loppisbord. Hör gärna av er till Birgitta så ser vi till att det finns nog med bord, e-post: hedstrom@artech.se, tfn 0500 491390. Fika kommer att finnas. Välkomna! /Miljökommittén och Odlarföreningen Små Frön

Broddetorpsortens hembygdsförening
Resa till kulturreservatet Vallby Sörgården vid Tidan, en 1800-talsgård. Lördag 28/9, samling vid Tranan kl 9.30. Anmälan till Monica A, 0706 491388 senast 18/9. Guidning, kaffe med hembakt. Kostnad: 100 kr/person, barn gratis. Välkomna!

Sätuna Bygdegård
3 oktober kl 18.00. Sätuna-akademin. Mathilda Kamb och Paul Bothén talar om sina företag Grön rehabilitering och Nästegården energi.
Tipspromenader: 8/9 och 15/9 kl 10-12, start bygdegården.

Yoga
Välkommen till höstens yogakurs i Broddetorps församlingshem! Torsdagar kl 19-20.30, med start 19 september. Anmälan och frågor till Åsa Flodin, 0768-99 49 25.

Brev från Gunilla Lind, Broddetorps förskola
Jag jobbar som rektor på Broddetorps förskola och har genom pedagogerna fått veta att det är mycket spring på förskolans gård på kvällar och helger. Barn/ungdomar klättrar upp på skolans och förskolans tak med risk för olyckor. Det förstörs saker som barnen använder på förskolegården och barn och pedagoger blir besvikna när de kommer ut och ser förstörelsen. Jag skulle vilja be om att föräldrar pratar med sina barn/ungdomar om att det inte är OK och att de som passerar skolan kan ha lite extra uppsikt.

Broddetorps Kyrkliga Syförening
börjar sina aktiviteter onsdag 4 september kl 14 i Församlingshemmet. Välkommen!

Broddetorps GoIF
Se alla höstens aktiviteter i och utanför gympahallen på idrottonline.se/BroddetorpsGOIF.

Vi hoppas att hela programmet får plats i nästa bygdeblad…

Bolums Missionshus
Lördag 21/9 kl 19.00. Skördehögtid. Sång o musik med Sångskatten från Falköping. Gabriella Enblom. Servering.
Lördag 12/10 kl 18.00. Missionsauktion, lotterier, åror, servering mm. Jan Gustafsson och Gabriella Enblom. Gåvor mottages tacksamt!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.