Broddetorp – Mitt i Tranriket
Header

Bygdebladet vecka 40 2015

september 29th, 2015 | Posted by Anna Lund in Bygdebladet

Bygdebladet

Innebandy-ledare sökes!
Vi söker någon som kan tänka sig att ta hand om den lilla gruppen 4-6 år, tisdagar kl. 17:30-18:10.
Känner du dig manad, kontakta Richard Johansson på 0734-101642 eller Johan Sterner på
0733-346924.                                                                               Innebandyledarna

Sätuna Bygdegård
Torsdagen 22/10  kl 19.00 kommer Kerstin Karlén från bokhandeln i Falköping och pratar böcker. Tips och förslag på böcker, kanske julklappstips. Det blir säkert trevligt. Kaffe serveras också.
     Sätuna Bygdegårdsförening

Vindblomma på Broddetorpsskolan!
På Energidagen Av Egen Kraft 2014 togs initiativ till att installera ett småskaligt vindkraftverk på Broddetorpsskolan.  Syftet skulle vara att ge skolans elever ökad kunskap om energiåtgång och förnybar energi samt att skapa en symbol för Broddetorpsbygdens målsättning att producera mer lokal och förnybar energi.  Windforce lovade att ställa sitt egendesignade vindkraftverk Vindblomman (vingbredd 2 m) till förfogande till nettopriset 25 000 kr samt att gratis installera detta.

Broddetorps Intresseförening ställde sig bakom initiativet och en arbetsgrupp bestående av representanter från Intresseföreningen, skolan, kommunens fastighetsavdelning, kommunens utvecklingschef samt Windforce utformade ett projektförslag. Kommunstyrelsen har nu sagt ja till projektet.

För att skapa maximal förankring i bygden för Vindblomman förordade Intresseföreningens styrelse att finansieringen sker genom insamling i bygden. Kommunstyrelsen har också beslutat att medfinansiera Vindblomman med max 25 000 kr. Om vi själva samlar in 25 000 kr så kan vi påräkna lika mycket från kommunen.

Vi har tryckt upp inbetalningskort för insamlingen till Vindblomman och dessa kommer att finnas att tillgå i Tranans entré. Lämna ditt bidrag till Vindblomman på Broddetorpsskolan till Broddetorps Intresseförening, bg 394-3578, märk inbetalningen med ”Insamling till Vindblomman”.
Styrelsen Broddetorps Intresseförening

Tranan byter leverantör
Under december kommer vi att byta leverantör till butiken. Ny leverantör blir Axfood, som vi tidigare samarbetat med. Bakgrunden till bytet är att nuvarande kassasystem och beställningssystem är krångligt och att vi har haft problem med leveranserna.  I och med att Axfood blir ny leverantör så får butiken nytt namn. Det nya namnet blir Tempo Tranan!
Välkomna till butiken!  Hälsningar, Håkan och Janne

Mobilsamåkning i Broddetorp
Kommunstyrelsen har beslutat att finansiera ett års förlängning av projektet Mobilsamåkning i Broddetorp! Så vi fortsätter att åka ihop! Lägg nu upp era resor. Får ni svårt att ta en bokning – tryck nej.  Men säg ja till minskade koldioxidutsläpp och sparade resor! Ny användare och har frågor? Kontakta byadministratörerna Johani, 070-2028825, eller Johanna, 070-8991446.
Broddetorps intresseförening – Mobilsamåkning http://broddetorp.mobilsamakning.se

Alla Helgona-dekorationer
Blomsterateljén säljer Alla Helgona-dekorationer utanför Tranan Matöppet: 20/10, 22/10 kl 16-19. 24/10,25/10  kl 11-14. 27/10, 29/10 samt 30/10 kl 15-18.
Välkomna!

Bolums Missionshus
Lördag 3 oktober kl  19.00. Skördehögtid med sång o musik av SÅNGSKATTEN från Pingstkyrkan Falköping. Servering.
Lördag 17 oktober kl 18.00. Missionsauktion med lotterier, årgångar, servering mm. Gåvor mottages tacksamt. Jan Gustafsson och Björn Hald.
Lördag 7 november kl 19.00. Cafékväll med medverkan av och insamling till
LP-Stiftelsen Sövde. Lars Ohlson m LP-Vänner. Servering.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.