Broddetorp – Mitt i Tranriket
Header

Bygdebladet vecka 45 2015

november 9th, 2015 | Posted by Anna Lund in Bygdebladet

Bygdebladet

Broddetorps kyrkliga syförening

Syföreningen har sin försäljning i Församlingshemmet Broddetorp lördagen den 21 november  kl 14.00. Andaktsstund. Auktionist: Lars Friberg. Gåvor mottas tacksamt. Det blir också lotterier och kaffe med hembakt.

Hjärtligt välkomna!

Cykelstafett för livet – från Varnhem till Falköping

Lördagen 21 november  kl 10- ca 13. Start kl 10 från Varnhemsskolan, ca 10.30 vid butiken Tranan.

Run For Your Life är en gigantisk performance för klimatet. Stafettlöpare kommer att springa från Kiruna till Paris, dag och natt, till starten på det internationella klimattoppmötet den 30 november. Riksteatern organiserar det stora springandet som börjar den 9:e november.

Eftersom stafetten inte passerar här så ordnar Broddetorps miljökommitté en egen stafett, med fokus på en lokal klimatfråga: säker cykel- och gångväg från Varnhem till Falköping. Vi börjar i Varnhem och cyklar med en budkavle till kommunledningen i Falköping.

Varje deltagare får ta ansvar för en sträcka på max fem kilometer. När man har åkt sin sträcka kan man förstås cykla vidare till Falköping. Vill du vara budkavlebärare, anmäl dig till nedanstående kontaktpersoner. Alla bygdebor är välkomna att ansluta och cykla med en bit på vägen (hör då gärna av dig till nedanstående för mer information)!

 

Kontakta Birgitta Hedström, tel 0500-491390 eller e-post hedstrom@artech.se eller Anna Froster, tel 070-254 4654 eller e-post anna@rotreportage.se.

Mer info om Run For Your Life: http://runforyourlife.nu/sv/delta/

Tillsammans för klimatet – Ljusmanifestation vid Träffpunkten

Inför FN:s klimatmöte i Paris hålls manifestationer för en ansvarsfull omställning till hållbarhet över hela världen. I Broddetorp inbjuder vi till en ljusmanifestation för klimatet lördagen den 28 november kl 18.00 vid Träffpunkten, Broddetorp. Kom och delta, ta med ett ljus! Tal, sång. Efter manifestationen inbjuder vi till soppa med hembakt bröd på Träffpunkten.

Välkomna!  / Miljökommittén

För mer info om klimatmanifestationer i Sverige, se: http://test.klimatsverige.se/aktiviteter/manifestationer-29-november/

Julmarknad i Sätuna Bygdegård!

Lördagen den 5/12 kl.10-16 är det julmarknad i Sätuna Bygdegård. Vill du vara med och sälja något, så finns det fortfarande möjlighet att hyra ett bord. (100 kr/bord). Kontakta  Carola Johansson på 0708-388422 senast 15/11.

Varmt välkomna!    / Sätuna Bygdegårdsförening

Nästa årsmöte i Intresseföreningen

Vi vill redan nu informera om att Intresseföreningens årsmöte kommer att äga rum söndagen

7 februari 2016 kl 16 i Församlingshemmet. Boka in detta datum i din kalender! Vidare info i kommande bygdeblad.  / Styrelsen i Intresseföreningen

Tisdagscafé igen!

Vi kan inte låta bli att ha fler soppcaféer. Tisdagarna 3 och 10 november blir det café på Träffpunkten, kl. 17.30-19.30. Sedan får vi se… Alla hjärtligt välkomna!  / Odlarföreningen Små Frön  

Insamling till Vindblomma på Broddetorpsskolan

Insamlingen pågår för fullt. Skicka ditt bidrag  till Broddetorpsortens Intresseförening bg 394-3578, märk inbetalningen med ”Insamling till Vindblomman”. Inbetalningskort finns också i Tranans entré. Var med och bidra till utvecklingen av en hållbar bygd!

Bolums Missionshus

Ett STORT tack för gåvor och engagemang kring årets missionsauktion! Det blev åter igen en festkväll i missionshuset. Resultatet inkl. lottlistor blev drygt 17 000 kronor till församlingens verksamhet för alla åldrar.

Välkommen till följande samlingar:

Lördag 7 november kl 19.00. Cafékväll med besök av Lars Ohlsson med LP-Vänner från Skövde.

Insamling till LP-verksamheten i Skövde.

Måndag 16 november kl 18.00. UV-Scouts familjekväll. Invigning, märkestagning, servering mm. Medverkan av UV-Scouter och deras ledare.

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.