Broddetorp – Mitt i Tranriket
Header

Bygdebladet vecka 49 2015

december 6th, 2015 | Posted by Anna Lund in Bygdebladet

Broddetorps kyrkliga syförening

vill tacka alla som kom till vår försäljning, skänkte gåvor, köpte lotter, inhandlade våra alster samt bidrog till en trevlig lördagseftermiddag. Det ekonomiska resultatet blev 31 200 kr.

Inbjudan till julbord och julpyssel

Våra soppcaféer är slut för i höst. Tack alla ni som gästat dem eller hjälpt till! Vi har haft roligt och dessutom fått in pengar till att fortsätta  bygga upp skolträdgården.

Tisdagen den 8 december kl. 17.30 inbjuder vi nu istället alla som vill komma till ett enkelt julbord och julpyssel. Denna gång gör vi en insamling till förmån för FN:s flyktingorgan UNHCR.

Vi börjar med glögg ca 17.30. Kl 18.00-19.00 äter vi julbord och blandar upp det med lite glada julsånger. Kl. 20 dricker vi kaffe med juldopp. Under kvällen finns möjlighet att julpyssla i rummet intill caféet där det kommer att finnas en del  material. Vi kommer också att kunna använda gympasalen för olika aktiviteter efter önskemål.

Alla flyktingvänner inbjuds härmed att komma på vårt julbord utan någon kostnad.  Vi andra betalar det vi själva vill och kan. Överskottet går oavkortat till UNHCR.

Vill du hjälpa till med förberedelser eller mat (gärna vegetarisk),kontakta Berit Modin på tel 0768-688305 eller via mail berit.modin@gmail.com.

Välkomna!                                          Miljökommittén/Odlarföreningen Små Frön

Lucia i Sätuna bygdegård

Alla som vill är hjärtligt välkomna till traditionsenligt luciafirande i Sätuna bygdegård! Söndagen den 13 december kl 16.30. Luciatåg, fika, lotterier för barn och vuxna samt tomtebesök med överraskning till alla barn.

Barn som vill vara med i luciatåget är välkomna redan kl 16 för ombyte och uppsjungning. Vi genrepar onsdagen den 9 december kl 18.30, även detta i bygdegården i Sätuna. För frågor, ring 0763-408533. Vänliga hälsningar, luciakommittén Ann Sofie, Elin, Matilda, Caroline och Anna

Bensinpumpen vid Tranan har blivit utsatt

för åverkan vid två tillfällen under senare tid. Senast slogs displayen sönder. Green Petroleum meddelar att terminal och pelare fått bytas. Åverkan är polisanmäld.  För GP:s del innebär sådana här händelser merarbete, kostnader och inkomstbortfall. Och för kunderna förstås: problem!

Insamlingen till Vindblomman

Insamlingen till det lilla vindkraftverket på Broddetorpsskolan fortgår. Intresseföreningens styrelse har beslutat att insamlingen pågår fram till 1 april.  Som vi tidigare berättat har kommunstyrelsen beslutat att medfinansiera Vindblomman med lika mycket pengar som vi samlar in, men max        25 000 kr . Det betyder att om vi lyckas samla in 25 000 kr själva, så kan vi få 25 000 från kommunen. Att använda till ytterligare vindblomma på skolan, eller till solpaneler… (kostnaden för en  vindblomma är 25 000 kr).

Om du inte gjort det innan, så tveka nu inte att bidra till insamlingen! Då bidrar du till energipedagogik för skolan och en god symbol för den hållbara bygd vi vill bli.

Bg 394 – 3578, Broddetorpsortens Intresseförening, märk ”Vindblomman”.

Butiken Tranan

Som tidigare meddelats byter vi leverantör till Axfood 15/12. Redan nu börjar deras varor komma in. Bergendahls varor och erbjudanden kommer dock att finnas kvar till årsskiftet. Nyinvigning kommer att ske lördag 16/1. Öppettider under helgerna:

Jul- och nyårsafton 9-13. Juldag och nyårsdag stängt. I övrigt öppet som vanligt! Välkomna!

Löwings

Julbord och trerätters julmiddag serveras fram till 20/12.

6/1. Vernissage ”Fåglar som inte finns”. Konst av drivved, näver och brodderi, Anders Björklund och Ingvor Ljung. Kl 17 föredrag av konstnärerna: ”Björnfestival hos urfolket Khanty i Sibirien”.

Uthyres

Lägenhet i Broddetorps samhälle, nedre våning i villa m trädgård och uthus. 3 rok, 79 kvm.

Ledig 1/3. Kontakta Heidi Paltto, 0515-202031.

Bolums Missionshus

Söndag 24 januari kl 11.00. Gudstjänst med nattvard. Björn Hald
Måndag 1 februari kl 18.00. Terminstart UV-Scouterna

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.