Broddetorp – Mitt i Tranriket
Header

Bygdebladet vecka 21 2021

maj 26th, 2021 | Posted by Anna Lund in Bygdebladet

Natursnokarna Broddetorp

Söndag 30 maj kl 10. Bäckvandring i Varnhem. Morgan guidar vid Klostersjön i Varnhem som nyss har återuppstått. Därifrån följer vi bäcken uppåt och får lära oss om vattnets mysterier. Ta med lunchigt fika och ett torrt ombyte, utifall att.

Frågor? Ring Morgan, 070-851 77 12.

Fredag till söndag 4:e – 6:e juni (preliminärt). Skogshelg i Tiveden. Vi tältar vid ett vindskydd, utforskar grottor, badar, vandrar, lyssnar på nattskärror och lär oss mer om Tivedens gammelskog. Anna och Petter finns på plats fredag-söndag, men alla kan välja hur länge man vill stanna. Anmäl via fb Natursnokarna Broddetorp.Frågor? Ring Anna, 070-254 46 54.

 

Badplatsen vid Bjärsjö

Nu inför sommarens badsäsong vill vi påminna alla om att hjälpas åt att hålla badplatsen fin och trivsam. Intresseföeningen har satt upp en ny skylt vid badplatsen med budskapet att det är regeln att ”inte störa och inte förstöra” som gäller, i enlighet med allemansrättens rekommendationer. Intresseföreningen och BGoIF står för skötseln av badplatsen.Välkommen till vår fina badplats!

 Styrelsen, Intresseföreningen

 

Komiland fortsätter

Komilandprojektet fortsätter juni ut – och det kan bli förlängning till hösten.Projektet har hämmats mycket av pandemin. Och vi får också komma ihåg att detta är ett försöksprojekt där de olika delarna utvecklas successivt i dialog mellan projektledningen och de tre aktuella bygderna. Som ni märkt har allt inte klickat i som tänkt.

Men nu strax kan ni boka de elcyklar och den bagagekärra som finns på plats vid laddstolpen vid Tranan (och troligen kommer cyklarna att erbjudas under hela sommaren). Priset är 20 kr/tim och 68 kr/dag. Batterier och färddator hämtas i butiken. För frågor och hjälp med elcyklarna, kontakta Birgitta, uppgifter se nedan.

Registrera dig i Komiland-appen: Skicka mejl med mobilnummer och personnummer till broddetorp@komiland.se, så får du ett mejl tillbaka med länk till appen och info om hur du kommer igång.

 

Elminibussen vid butiken i Broddetorp är en av KomILand-tjänsterna. Under året som gått har vi i Broddetorp kunnat hyra den genom KomILand-appen. Det finns möjlighet att ha kvar elminibussen när projektet förlängs, men för det behöver vi vara många som vill kunna använda den. För att ta reda på hur många som är intresserade har vi en enkät ute. Svara gärna på enkäten om du är intresserad av att kunna hyra elminibussen framöver: https://bit.ly/3429vpP.

Naturum Hornborgasjön

Öppettider: 29 april-13 juni, torsdagar – söndagar kl 10-16; 14 juni – 29 augusti, måndagar – söndagar kl 10-16. Vid Naturum kan du bli naturdetektiv och lösa mysterier, kryssa och klura i aktivitetshäftet, ge dig ut på skattjakt, kryssa växter längs leden mot Vässtorp, gå tipspromenad vid Ore backar, testa dig själv vid tipspromenaden på Fågeludden. Se vidare info på hemsidan www.hornborga.com.

Café Doppingen öppettider: Fram till 13 juni, torsdagar-söndagar kl. 11-16; 14 juni – 29 augusti, måndagar – söndagar kl 10-16. Stängt midsommarafton och midsommardagen samt 24 augusti.

Löfwings ateljé

Öppettider: Onsdag -söndag 10-17, köket 12-15.30. Kvällsöppet lördagar kl 12-20.

Torsdag 27/5 kvällsöppet (förbokning). Onsdag 16/6 kvällsöppet (förbokning).

Midsommarafton 10-16 (köket 12-15).

Se vidare på hemsidan www.lofwings.se

 

 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.