Broddetorp – Mitt i Tranriket
Header

Bygdebladet vecka 40 2013

september 30th, 2013 | Posted by Anna Lund in Bygdebladet

Bygdebladet

Bygdebladets sponsorsrutor

Det är för närvarande fullt och kö för att få med sin sponsorsruta i Bygdebladet. Vet ni om att ni som är konstnärer, hantverkare, har firmor eller boenden i Broddetorpsbygden kan sätta ut er annons på Broddetorps hemsida, www.broddetorp.se? Kontakta Anna Jansson, e-post: anna@itendi.se, om ni vill ha er annons på hemsidan.

 Tack till alla

som kom på Broddetorps bygdefest (ca 100 vuxna och 20 barn) och var med och skapade en riktigt trevlig fest! Hälsar arrangörerna Hembygdsföreningen, BGoIF, SAS -92, Sätuna Bygdegårdsförening och Miljökommittén/Intresseföreningen.

 

Första veckans mobilsamåkning

Under den första veckan mobilsamåkningen har varit igång har 33 användare registrerat sig. 133 körningar finns registrerade och 11 av dem har haft passagerare, dvs samåkning!!! Hurra för de broddetorpare som tidigt har förstått vinsten med att skaffa ett konto, lägga in sina körningar och välkomna bokningar. Alla som bor i bygden kan börja med samåkning, antingen som förare eller passagerare eller båda. Det är gratis att gå med och man betalar bara för de resor man åker. Gå in på http://broddetorp.mobilsamakning.se så kan du läsa mer och registrera dig.Med detta bygdeblad följer en folder som beskriver mobilsamåkningen samt de hållplatser och sträckor som finns i nuläget. Projektgruppen för Mobilsamåkning Broddetorp

Fyra tisdagscaféer

På Café Träffpunkten kl 17-19 serveras höstsoppa & bröd, kaffe, saft och bullar under fyra tisdagar: 15/10, 22/10, (oktoberlov), 5/11 och 12/11. Detta samtidigt som biblioteket är öppet och SAS-92 tränar innebandy. Välkomna!

 Att samtala för en uthållig framtid

IPPC:s senaste rapport talar klarspråk: jorden är på väg mot ett instabilt klimat med förändringar som utmanar det fortsatta livet på planeten. Tre fjärdedelar av Sveriges befolkning känner oro inför klimatförändringarna. Under fyra tisdagskvällar, 15/10, 22/10, 5/11 och 12/11 (och fortsättning under tre tillfällen i januari) inbjuds till en samtalscirkel på temat ”Samtal för en uthållig framtid”. Vid varje träff hålls en inledning, antingen av en närvarande person eller av någon inspelad inledare. Vid första träffen kommer Håkan Andersson, Bolum, att inleda. Vi kommer att ha en grundbok i cirkeln, för övrigt använda aktuellt referensmaterial, men tyngdpunkten ligger på samtalet. Café Träffpunkten kl 19-21. Kostnad: 200 kr. För information och anmälan, kontakta Birgitta Hedström, tel 491390 eller e-post hedstrom@artech.se. Arr: Miljökommittén och Studiefrämjandet

 

Jönn-kväll i Sätuna bygdegård

Den 1/11 kl. 19.00 kommer Perra Ljungberg och Anders Granström och underhåller oss med ett Jönn-program. Mer information följer i nästa Bygdeblad. Håll också ögonen öppna efter affischer om evenemanget. Det blir garanterat en trevlig kväll. Arrangör Sätuna Bygdegårdsförening

 

Lägenhet i Broddetorps samhälle

uthyres från 15 januari. 3 rum o kök med trädgård. Kolla annons på Blocket. Heidi Paltto tel 0500-650667, 0733-798010.

 

ICA Tranan

Öppettider: Måndag – fredag 9-19

                        Lördag – söndag 10-17

Fiskbilens tider är onsdagar 14.25-14.45. Om du inte kan passa denna tid går det bra att beställa fisken på ICA Tranan senast på förmiddagen så kan ni sedan hämta den i affären.Tårtor och smörgåstårtor från Mössebergsbagaren kan också beställas och hämtas på ICA Tranan.

Välkomna!

 

Löfwings

20/10 kl. 17.00. Bildvisning med fotograf Jan Gustavsson. Efter bildvisningen serveras hemlagad paj med kallskuret, sallad, hembakat bröd, kaffe & hembakad kaka. Pris: 225 kr. Boka bord.

2/11. Alla helgons dag hos Löfwings. Löfwings har kvällsöppet och en Allahelgona-meny serveras. Boka bord.

9/11 kl. 9-16. Målarkurs med Göran Löfwing.

 

Bolums Missionshus

Välkommen till följande samlingar:

Lördag 5 oktober kl 19. 00. Skördehögtid . Ungdomskören Non-Stop från Odensberg . Björn Hald. Servering.

Lördag 19 oktober kl 18.00. Missionsauktion. Jan Gustafsson, Björn Hald. Lotterier, åror, servering m.m. Gåvor mottas tacksamt.

Lördag 2 november(Alla Helgons Dag) kl 11.00. Gudstjänst med nattvard. Björn Hald.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.