Broddetorp – Mitt i Tranriket
Header

Bygdebladet vecka 7 2021

februari 15th, 2021 | Posted by Anna Lund in Bygdebladet

Sportlov och riktig vinter!

I år har vi fått en efterlängtad riktig vinter och den verkar fortsätta under större delen av februarilovsveckan till stor glädje för barn och vuxna. Passa på att utnyttja den fina isen vid Broddetorpsskolan (spolad så gott som dagligen av engagerade föräldrar) och isen på Hornborgasjön. Det finns möjlighet att använda eldplatsen vid skolan, men kontakta Birgitta Hedström först, kontakt se nedan. Utnyttja också skidspåren som startar vid el- och telecentralen i Broddetorp, spåren leder vidare till flera olika skidspår på Brunnhemsberget.

                                                                       Red Bygdebladet

 

Mark att odla på?

Behöver du en bit mark att odla årets görnsaker på? Då finns möjligheter att odla på egen lott eller tillsammans med andra på vår mark i anslutning till Skolträdgården Broddetop, bakom Broddetorps skola. Samtidigt får du möjlighet att delta i uppbygge och skötsel av skolträdgården, en trägård som är till för skolbarnen tillsammans med sina pedagoger.

Kontakt: Birgitta Hedström, tel 0500-491390 eller via e-post: h.birgitta.hedstrom@gmail.com

Odlarföreningen Små Frön

 

Nominera Årets Broddetorpare!

Ifjol blev familjen Skaar på Bosgården Årets Broddetorpare Motiveringen var mångfaldig: För skapandet av naturvård med betande djur, en våtmark, boende och aktiviteter för turister, en konferensanläggning med skjutbiograf och ett gym med nära träningsmöjligheter mm.

Nu är det dags att nominera Årets Broddetorpare! Förslag lämnas senast 24/2 till Lena Sjödahl på e-post lena.sjodahl@icloud.com eller tel 073-280 78 26. Årets Broddetorpare koras på Intresseföreningens årsmöte.

Årsmöte i Intresseföreningen

Intresseföreningens årsmöte hålls söndagen den 28 mars med start kl 16. Mötet kommer att hållas via den digitala plattformen Zoom. Anmäl dig till Ulla Falk på e-post munkgarden@telia.com så får du Zoom-länk och dagordning. På programmet: Korande av Årets Broddetorpare samt årsmötesförhandlingar.

 

Vad är Broddetorpsortens intresseförening?

Intresseföreningen huvudsyfte är att verka för en positiv utveckling i Broddetorpsbygden. En av huvuduppgifterna för föreningen är att äga och förvalta den fastighet som inrymmer ortens dagligvaruhandel. Under årens lopp har en mängd projekt drivits av föreningen med syfte att stärka orten som en bra plats att bo och leva i.

För att vara med och forma och stödja vår bygd, gå med i Broddetorpsortens Intresseförening. Medlemsavgift 120:-/år, bankgiro 3943578 eller Swish 1234-487773. Vill du ha kontakt med föreningen? Kontakta ordförande Lena Sjödahl på e-post lena.sjodahl@icloud.com eller tel 073-280 78 26

 

Pizzeria
Jalla Kompis Broddetorp
Öppettider: Mån-fre 11:00 – 21:00, lör- sön 12:00 – 21:00
tel:0738921998
Välkomna!

Bolums Missionshus

Måndag 22 februari kl 18.00. Terminstart UV-Scout. Alla fr. o. m. årskurs två och uppåt välkomna. Till stor del utomhus och i mindre grupper.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can leave a response, or trackback.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.